Ярий ріпак

В Україні площа ярого ріпаку майже в 10 разів нижча за площу посіву озимого, в світі ж — більша частина товарного насіння цієї культури вирощується саме з ярих форм!

При дотриманні технології та правильному підборі сортів і гібридів ярий ріпак здатен забезпечувати, в придатних для його вирощування регіонах, врожаї на рівні 20-25 ц/га та вище!

Затрати при цьому окупаються в середньому 11-13 ц/га врожаю. Багато господарств та ряд холдингів в Україні за останні роки включають цю культуру в свої системи господарювання.

Переваги очевидні: відсутність ризику вимерзання як у озимого ріпаку, ранній початок польових робіт та пізнє (після основних зернових — кінець липня–серпень) збирання, добрий попередник під озиму пшеницю та швидкий оборот (до 4-х місяців) вкладених коштів.

Останнім часом набуло популярності вирощування ярого ріпаку за системою «клеарфілд», особливо там де присутня забур’яненість хрестоцвітими та існує необхідність проведення посіву в короткі терміни і на великих площах. Застосування цієї системи дозволяє проводити достатньо ефективний захист від основних бур’янів вже по сходах, не стримуючи при цьому темпів посіву.

Від компанії «Байєр» в Україні добре відомі гібриди Мірко КЛ, Делайт, Белінда. Перевірені тисячами гектарів успішного вирощування, вони показують найвищі господарські показники навіть в складних погодних умовах (наприклад, пізня та коротка весна, посуха та ін.).
osrs
Copyright © Bayer CropScience