Озимий ріпак

Чільне місце серед вирощування олійних культур в Україні з площею біля 1,0 млн. га посідає озимий ріпак. Вирощування якого дає як добрі економічні результати для багатьох господарників майже у всіх регіонах країни, так і пов’язане з рядом ускладнень та ризиків для них.

Дотримання основних елементів технології вирощування та широкомасштабне впровадження в практику гібридів додає більше стабільності в отриманні врожаїв понад 35 ц/га, а в ряді господарств і понад 50 ц/га при достатньо високій рентабельності.

До основних переваг озимого ріпаку також відносять дійсно його видатні фітосанітарні властивості в сівозміні, здатність споживати поживні речовини з глибоких шарів ґрунту та можливість надзвичайно ефективно використовувати надлишок зимової вологи для формування врожаю. Що особливо важливо в південних регіонах.

На заваді зростання площ під цією досить молодою, як для України, культурою стає дедалі гострішою проблема не вимерзання зимою, а отримання своєчасних сходів в кінці літа – на початку осені.

Тому успіх в вирощуванні озимого ріпаку, ще більше ніж в вирощуванні інших культур, залежить від майстерності та досвіду агронома, підходів до систем обробітку ґрунту, вибору системи захисту, правильності вибору спектру гібридів та ін.

Мета бізнесу насіння озимого ріпаку компанії «Байєр» – забезпечення фермерів високоякісним насінням гібридів, адаптованих до агро-кліматичних умов України, та поєднання насіння та високоефективних ЗЗР.

В сезоні 2017 р. Байєр пропонує до вирощування в Україні вже відомі високотехнологічні гібриди Вектра, Белана, Брентано, Джампер, котрі спеціально створені для вирощування в умовах різко континентального клімату, а також високоврожайний CL-гібрид Елмер КЛ.

Постійно працюючи над оновленням та покращенням лінійки гібридів, ми раді запропонувати вам у 2017 р. нові покращені гібриди — Фенцер, Лексер, Панчер та Сейфер.

Цього року «Байєр» планує продовжити акцію «Вирощуємо ріпак з мінімальним ризиком», більш детальну інформацію ви можете дізнатися за цим посиланням або отримати її у регіональних представників «Байєр».

Період з 20.05.2017 по 20.08.2017

Copyright © Bayer CropScience